RC drony – sofistikovaná zábava pro každého

RC drony někdo vnímá jako hračku pro děti, další zase jako sofistikovanou zábavu pro dospělé. Drony na dálkové ovládání představují jeden z rychle se rozvíjejících oborů. Můžete je ovládat dálkovým ovladačem nebo pomocí chytrého telefonu.

Drony nejen jako zábava

RC Drony nejsou jen zábavnou hračkou. Jsou také šikovnými pomocníky v celé řadě oborů a v různých oblastech podnikání. Dokonce naleznou uplatnění i v oblasti zemědělství. Využívají se ve vědě a vzdělávání. Jejich možnosti jsou velmi široké a zasahují do celé řady oborů.

Drony mohou být opatřeny i kamerou. Takové modely pomáhají s pořizování působivých fotografií nebo videozáznamů z ptačí perspektivy. Mezi speciální typy patří drony s FPV přenosem, které přenášejí signály z kamery dronu online. Majitel dronu pak přesně vidí v reálném čase, co dron natočí nebo vyfotí.

V nabídce našeho e-shopu naleznete, jak drony s kamerou, tak i s FPV přenosem.

Na co se zaměřit při výběru dronu?

Jedním z hledisek je účel jeho využití a dalším pak zkušenosti osoby, která jej bude ovládat. Jednotlivé druhy dronů se odlišují různými parametry. Jednoduché modely se mohou ve vzduchu pohybovat pouze v řádech minut. Kvalitní kusy pak můžete nechat létat vzduchem dosti dlouho. Známou značku představují RC drony SYMA.

Patříte-li mezi začátečníky, pořiďte si levnější model. Ten vám velmi dobře poslouží jako tréninkový stroj a pomůže vám pochopit princip ovládání dronu. Než začnete dron dokonale ovládat, budete s ním muset nalétat hodně hodin a možná vás to bude stát nějaký ten jeho pád. Případné poškození vás tak nebude tolik bolet, jako v případě dražšího modelu.

Kromě toho jsou tyto kousky odolnější vůči nárazům a pádům. Sice mají menší počet funkcí, ale na nácvik jsou dostačující. Jakmile dron dokonale ovládnete, můžete si pořídit model dražší a s více funkcemi.