Jak vybrat elektrické autíčko pro děti.

Popularita elektrických autíček stoupá

Elektrická autíčka pro děti jsou stále populárnější a také nabídka na českém trhu se neustále rozšiřuje. Dnes vám poradíme, na co se zaměřit, abyste vybrali pro své dítě to nejvhodnější.

Základním parametrem je věk, respektive také hmotnost a výška dítěte. V nabídce obchodů s hračkami tak najdete elektrická autíčka pro děti od 1 roku, horní hranice končí obvykle kolem 10. roku věku dítěte. U každého modelu tak najdete informaci, pro jakou věkovou kategorii je auto určeno, tedy zda například spadá do kategorie elektrická autíčka pro větší děti. 

Bezpečnost na prvním místě 

Asi nejzásadnější je u takto nákladné hračky bezpečnost. Preferujte modely elektrických autíček, která lze dálkově ovládat a zajistit tak, že své dítko zastavíte, aniž byste museli za ním běhat po celé zahradě.

Autíčka dokáží jet rychlostí až 7 km/h. a možnost zastavit je ihned je tak velmi důležitá. Proto je u některých typů také možnost okamžitého zastavení. Samozřejmostí by měly být také bezpečnostní pásy a tzv. plynulý rozjezd, takže autíčko se rozjedete pomalu, i když dítě sešlápne pedál. Nikdy ale nekupujte levné kopie známých značek, které nejsou vybaveny patřičnými certifikáty, i když se to může jevit jako výhodné. Abyste si byli jistě, že je hračka skutečně bezpečná, měla by mít certifikát CE.

Typ autíčka by měl odpovídat nejen tomu, kde asi bude nejčastěji jezdit (tedy terén nebo pevný povrch) a zda je určeno pro jedno nebo pro dvě děti. Některá autíčka jsou určena speciálně do terénu, třeba čtyřkolky, nebo autíčka s větším výkonem, jako třeba malé kopie džípu. Existují i elektrické dětské buginy. Pro děti se speciálními zájmy existují i modely nákladních aut, traktorů, policejních či hasičských aut.

Vzhled je také důležitý 

Pro mnoho dětí je důležité i to, jak autíčko vypadá. Pokud jde o barvu a vybavení, zkuste zjistit, co by se vašemu klukovi či holčičce nejvíce líbilo. Z uživatelského hlediska je důležitá také výdrž baterie a výkon motoru, respektive motorů, protože některé modely mají motorů více. Ovládání je u většiny autíček velmi jednoduché.